суботу, 16 червня 2018 р.

ПОДОРОЖУЄМО, ПІЗНАЄМО, ВІДПОЧИВАЄМО!

        Кажуть краще один раз самому побачити, ніж сто разів почути, один раз самому вирушити в подорож, ніж слухати про неї від когось. 
      15 червня співробітники бібліотеки-філії №2 Нововолинської ЦБС разом зі своїми колегами відвідали унікальне місто Жовкву. Цікаво і пізнавально провела екскурсію містом начальник відділу культури пані Галина Фесюк.
     У цьому місті панує дух історії, легендарності. А історія цього міста багата й різноманітна. Тут є що оглянути – Вічева площа з будинками у стилі Ренесансу, міська Ратуша, замок, збудований на початку XVII століття, величний костел Святого Лаврентія, Василіянський монастир із Храмом серця Христового тощо.
      А ще побували у своїх колег в центральній районній бібліотеці, де мали можливість поспілкуватися з ними. Відвідавши це чудове місто ми щиро вдячні за гостинність.

       Наступним об’єктом нашої екскурсії був греко-католицький Крехівський монастир. Ця духовна перлина та барокова пам'ятка архітектури національного значення упродовж понад чотирьох століть є місцем масового паломництва. 
 Недалеко від монастиря у лісі є цілюще джерело Богородиці. До нього веде добре протоптана тисячами прочан стежка. Вода справді приємна на смак та добре тамує спрагу. 

      Трохи вище від джерела у лісі є скелі з печерами, куди ми піднялися. Табличка на ній сповіщає, що саме тут оселилися перші ченці, які заснували монастир святого Миколая.

А далі –  Страдч. Хресна Дорога у сосновому лісі. Неймовірні відчуття!  Там панує душевний спокій і мир. Участь в Страдецькій Хресній Дорозі прирівнюється за своїми ласками і заслугами до участі в Єрусалимському Хресному Ході, яким колись проходив Господь наш Ісус Христос.

   Поїздка залишила у нас гарні враження. Із сонячним промінням в душі та піднесеним настроєм поверталися додому.