неділю, 18 березня 2018 р.

21 БЕРЕЗНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОЕЗІЇ

       Кажуть, що поезія – це голос Істини, голос Правди, голос Свободи. Той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати націю, об’єднати людство.  
      18 березня з нагоди Всесвітнього дня поезії у бібліотеці відбувся літературно-поетичний уікенд «Рядки, що з серця щедро линуть»,  на який зібралися любителі та шанувальники поетичного слова.
        Саме поезія глибоко проникає в душу людини, бентежить, викликає почуття прекрасного. А ще День поезії, зазначила завідувач бібліотеки Зоя Костюк — це нагадування всім сучасникам про великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих держав і завжди були в пошані. Це поезія Тараса Шевченка, Лесі Українки, Василя Симоненка, Андрія Малишка, Дмитра Павличка, Ліни Костенко та багатьох інших. У золотому фонді  літератури дорогоцінним скарбом сяє їх поетична спадщина.
      Свій прекрасний світ слова присутнім  дарували Анастасія Полозкова, Галина Дадак, Лідія Шевельова. Вони декламували власні вірші, де кожен міг знайти щось для себе близьке, хвилююче, романтичне, ліричне. В основу їх поезій лягла любов до рідного краю, ніжні почуття, священні спогади та бажання достукатися до кожного серця. Деякі озвучені рядки знайшли свого слухача вперше.
         Не залишили нікого байдужими і виступи Ірми Машкової, Тетяни Степюк , Наталії Курило, які читали вірші Василя Симоненка, Дмитра Павличка, Ліни Костенко. Щирими оплесками оцінили  Ніну Гаманюк за поему «Історія жінки» Галини Гордасевич.             
      На завершення заходу теплі слова вдячності  отримали від Марії Карпінської.        Насправді, такі творчі зустрічі корисні,  адже вони збагачують  духовно,  дарують радість спілкування із красою поетичного слова.