четвер, 22 листопада 2018 р.

24 ЛИСТОПАДА УКРАЇНА ВШАНОВУЄ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок написано криваво-чорним кольором. Страшне слово Голодомор повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Народ України схиляє голову, перед трагічною сторінкою свого життя.  
         22 листопада у стінах ЗОШ №7 відбулася година скорботи «Голод: біль і жах українського народу», яку організували співробітники бібліотеки-філії №2 НЦБС.
Ведучі заходу Зоя Костюк та Наталія Козачок ознайомили  учнів 10-го класу з страшною  трагедією нашої історії. Молодь довідалась про причини Голодомору, про те, яких втрат зазнала кожна сім’я, як виживали люди, цінуючи кожну крихту хліба.
        Учні мали змогу переглянути слайд-презентацію з фотофактами про тих, кого геноцид  не зламав, хто не дав знищити себе духовно. Попри те, що вони, як й інші, бачили жахіття голодної смерті, змогли перебороти жахи пережитого,  досягти успіхів у житті та збагатити українську й світову культуру. 
       Ніхто не залишився байдужим після перегляду буктрейлеру до книги С. Талан «Розколоте небо».
У бібліотеці для  користувачів влаштована викладка літератури «Чорні крила Голодомору».
Вшанування жертв голодомору – це воскресіння нашої пам’яті. Пам‘ять про знищених і невинно убієнних має об’єднати у великій скорботі одним спогадом, однією печаллю, однією надією – тобто всіх, хто любить Україну.