середу, 12 грудня 2018 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА


       Із правовими питаннями ми зустрічаємось часто, вони супроводжують людину все її життя. І дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Тому важливо сьогодні кожному  знати свої права та орієнтуватися в них.
         12 грудня в рамках Всеукраїнського тижня права завідувач бібліотеки-філії №2 Зоя Костюк спільно з Начальником Нововолинського бюро правової допомоги Вікторією Скриннік та Тамарою Нич – головним спеціалістом Нововолинського бюро правової допомоги провели правовий консалтинг «Світ права для тебе».
       На захід завітали учні 9-а класу Нововолинської гімназії.  Молоді було цікаво і корисно довідатись про свої права та обов’язки, визначені Конвенцією про права дитини. Конкретні ситуації які розглядалися під час заходу змусили замислитись учнів над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх уміло застосовувати на практиці.
            Присутні мали можливість переглянути відео «Декларація прав людини».       Захід пройшов цікаво, змістовно, а головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності та формування правомірної поведінки.
     У бібліотеці для користувачів влаштована тематична полиця «Правові знання – веління часу».