неділю, 15 вересня 2019 р.

ДО ЮВІЛЕЮ ДМИТРА ПАВЛИЧКА

               28 вересня відзначатиме день народження український поет, перекладач, літературний критик, громадсько-політичний діяч – Дмитро  Павличко.                         Напередодні життєвого ювілею 15 вересня в рамках клубу «Світ гармонії» відбулася година поетичних почуттів «Червоне – то любов, а чорне – то журба».         
      Дмитро Васильович Павличко – поет рідкісного обдарування, високої культури. Тонкий, проникливий лірик, що торкається глибинних струн душі читача. Його творчість багатогранна, суперечлива, та в ній найважливіший мотив – любов до України. Наділений хистом публіцистичного слова, він відгукується на злободенні теми, відчуває пульс доби й водночас прагне змалювати красу світу, людських почуттів. Численні вірші митця покладені на музику й стали популярними піснями. Про це та інше розповіла ведуча заходу завідувач бібліотеки Зоя Костюк.
       Справедливо говорять, що біографія поета — в його віршах. А віршів, які декламували бібліотекар Козачок Наталія та учениця 10-го класу ЗОШ №3
 Терещук Валерія було чимало. Це і «Дві ялинки», «Два кольори» «Джохар Дудаєв», «До Варфоломія» та багато інших.
     Для присутніх влаштована викладка літератури "Мої сумні та радісні дороги". Захід пройшов у теплій атмосфері приємного спілкування, подарувавши багато позитивних емоцій.