четвер, 12 серпня 2021 р.

ДЕНЬ МОЛОДІ В УКРАЇНІ ПЕРЕНЕСЕНО НА 12 СЕРПНЯ!

Щорічно в усьому світі День молоді відзначається 12 серпня. Свято було засноване Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 1999 року. Вперше після цієї угоди його відзначили 12 серпня 2000 року. Ініціативу проявили Молодіжні організації в усьому світі. Більш того, в 1998 році пройшла Конференція міністрів у справах молоді, де присутні запропонували заснувати свято, щоб підвищувати інформативність серед молодого населення планети та акцентувати на ролі молодих людей у розвитку та процвітанню суспільства, адже саме від них багато в чому залежить майбутнє. У цей день прийнято проводити різні заходи, спрямовані на підтримку ініціатив молодіжних організацій, конкурси, свята та фестивалі.

В Україні День молоді раніше відзначали в останню неділю червня. Проте  президент Володимир Зеленський переніс дату свята та підписав відповідний указ № 333/2021 з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів. Починаючи з 2022 року День молоді відзначатиметься одночасно з усім світом - 12 серпня. Документ набирає чинності 1 січня 2022 року.

День молоді – не просто веселе, розважальне свято. Воно ще й має ідеологічну складову, адже звертає увагу молоді на те, як найкраще реалізувати свій потенціал як для власного добробуту, так і світу загалом.