четвер, 27 вересня 2018 р.

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ «БІБЛІОТЕК@: ЗНАЙ, МРІЙ, ТВОРИ»

               Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у бібліотеці-філії №2 відбувся День відкритих дверей. Для учнів 9-х класів Нововолинської гімназії та ЗОШ №3 була проведена екскурсія бібліотекою. Школярі ознайомилися з роботою бібліотеки та її послугами. 
       Щоб привернути увагу  до творчості сучасних українських письменників для учнів 9-А класу гімназії (класний керівник Степанюк М.І) завідувач бібліотеки Зоя Костюк  провела рандеву з книгою «Читайте з нами українське». Під час заходу школярі ознайомилися із творчістю Ліни Костенко, Дари Корній,  Макса Кідрука, Міли Іванцової, Марії  Матіос, Світлани Талан, Володимира Лиса. Дев'ятикласники записались до бібліотеки та із задоволенням взяли читати книги. 
         Не менш цікаво пройшла година спілкування «Запрошуємо у свою професію», на яку завітали учні 9-В класу ЗОШ №3 (класний керівник Корнійчук Світлана Вікторівна)Бібліотекар Козачок Наталія провела короткий екскурс в історію створення та становлення бібліотечної справи, ознайомила присутніх з особливостями роботи сучасного бібліотечного фахівця.
 Присутні брали активну участь у вікторині, спробували побувати по той бік бібліотечної кафедри. Використовуючи пошуково-ігрові форми кожен бажаючий мав змогу відчути себе в ролі бібліотекаря: самостійно віднайти потрібну книжку на полиці, попередньо ознайомившись з бібліотечними фондами, з довідково-бібліографічним апаратом та заповнити свій читацький формуляр. Юнаки проявили знання, ерудицію, кмітливість, уміння змагатися в командній грі.
      Протягом дня бібліотеку відвідало чимало читачів.  Присутні спілкувалися та  ділилися  враженнями про прочитане, рекомендували прочитати ту чи іншу книгу.
        А ще з  метою залучення нових читачів до бібліотеки провели вуличну акцію «Стань читачем бібліотеки  сьогодні!».
     В цілому, святкування Всеукраїнського дня бібліотек пройшло цікаво та змістовно. Багато вітань і  теплих слів почули в свою адресу від користувачів, які залишили свої побажання та пропозиції щодо покращення та вдосконалення роботи бібліотеки.
        Кожен, хто побував сьогодні у нас, зарядився позитивом та гарним настроєм, адже бібліотека –– це місце, де кожен може знайти свою територію мудрості, творчості та дозвілля.