середу, 10 жовтня 2018 р.

100 РОКІВ ДОБРА, 100 РОКІВ МИЛОСЕРДЯ, 100 РОКІВ ДОПОМОГИ ЛЮДЯМ!



    Минають роки і разом з ними спливають події, їх герої та символи. Але залишаються одвічні істини, що непідвладні руйнівному часу. Це – милосердя, людяність, співчуття, взаємодопомога.  Товариство Червоного Хреста  України уособлює ці шляхетні ідеали. Саме сотню років тому, ця найпотужніша в країні гуманітарна організація розпочала свою діяльність і досі допомагає тим, хто цього потребує найбільше. Це яскравий приклад самовідданого служіння людям. Бути там де людське горе та лихо, допомагати іншим, незважаючи на соціальний статус та віросповідання, підтримувати хворих і самотніх у найтяжчі хвилини – головні завдання працівників Червоного Хреста.
         10 жовтня у бібліотеці-філії №2 відбулася зустріч-досьє «Професія –служіння людям», на яку завітали учні 9-А класу ЗОШ №7  (класний керівник Янюк Олег Миколайович).
Під час зустрічі учні дізналися від завідувача бібліотеки Зої Костюк про історію створення Товариства Червоного Хреста. 
           Марія Устимівна Гайдик, голова Нововолинської міської організації Товариства Червоного Хреста розповіла учням про свою організацію, про головні принципи надання першої медичної допомоги та наочно на манекені показала, як правильно робити серцево-легеневу реанімацію та штучне дихання.
Вона намагалася донести, що такі знання та уміння можуть врятувати чиєсь життя. А ще зазначила, що проведення таких заходів є досить актуальними і надзвичайно потрібними, оскільки учні тепер знають, як діяти в ситуаціях, коли життя їхніх оточуючих під загрозою.