середу, 7 травня 2014 р.

ВІДКРИВАЄМО ЄВРОПУ РАЗОМ

У 2003 році в календарі знаменних і пам’ятних дат України з’явилося ще одне свято - День Європи, яке відзначаємо у третю суботу травня. Цей день  – символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.
До цієї дати  працівники бібліотеки-філії №2 в рамках молодіжної вітальні «Співрозмовник» підготували  літературно-туристичний круїз «Мандруємо Європою» для учнів 10-Б класу Нововолинського ліцею-інтернату ( вихователь Литвинюк Г. Й. )
Французький письменник  Фужере де Монброн сказав, що світ схожий на книгу, і той , хто знає тільки свою країну, прочитав у ній лише першу сторінку. Тому  завданням нашого  заходу була уявна подорож Європейським континентом.











Ведуча літературно-туристичного круїзу бібліотекар Смарш Тетяна ознайомила присутніх  із культурою, історією країн Європи – Греції, Італії, Іспанії, Франції, Великобританії. Старшокласники дізналися про національні звичаї та обряди наших західних сусідів, познайомилися з кращими зразками  європейської літератури, а саме творами  Вільяма Шекспіра, Йоганна Ґете, Джорджа  Гордона Байрона, Жана Батіста Мольєра, Даніеля Дефо, Оскара Вайльда, Оноре де Бальзака, Мігеля де Сервантеса та багатьох інших митців слова.
            Учні  здійснили віртуальну подорож по країнах улюблених героїв світової літератури, поділилися власними думками і враженнями від раніше прочитаних  творів, взяли активну участь у вікторині та ознайомилися з викладкою літератури «Європейський вибір України очима молоді».