неділю, 24 серпня 2014 р.

ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення мати свою незалежну і соборну державу, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року,Верховна Рада України постановила : вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.
23-тя річниця незалежності проходить під час випробувань болем і втратами, породженими гібридною війною з імперською Росією, але ми переможемо агресію і виборемо право народження та становлення свідомої нації.
Ми, нововолинці, усією громадою  підтримуємо наших земляків, які відстоюють цілісність нашої держави на  сході України.
Вже стало традицією, що у День незалежності більшість городян  нашого міста вдягають вишиванки, тому вже зранку місто розквітає вишуканими барвами вишитих сорочок, в яких закодовані прадавні знаки-символи на здоров'я та добробут, які особливо активізуються в день свята.
Під час проведення урочистостей працівники  бібліотек ЦБС міста Нововолинська прийняли участь в урочистій ході патріотичної акції   «Я  по світу  іду  в  вишиванці», а також прийшли до пам'ятника Тарасу Шевченку, щоб уклонитися співцеві волі та покласти квіти.