четвер, 18 вересня 2014 р.

ВІД МРІЇ ДО ПРОФЕСІЇ

       У житті кожної людини є момент, коли необхідно прийняти для себе одне з найважливіших рішень – вибрати справу до душі, за покликанням, тобто професію. Вибір фаху, вступ до самостійного трудового життя іноді недаремно називають другим народженням. Молодій особистості, яка тільки готується вступити в доросле життя легко розгубитися, якщо не мати надійних орієнтирів. Щоб зробити світ професій зрозумілішим та доступнішим, для учнів 9-х класів ЗОШ №7 та Нововолинського ліцею-інтернату  працівники бібліотеки-філії №2 Нововолинської ЦБС провели ярмарок професій «Всі професії важливі – вибирай на смак».
             На цей захід були запрошені викладач Нововолинського електромеханічного коледжу Лютяниця І.О. та представник студентської ради  Харук  Дарина,  викладачі ВПУ Ненько Г.І. й Ошкалюк Н.С.,  начальник відділу активної підтримки безробітніх міського центру зайнятості Стась Р.І. Вони детально розповіли про умови прийому та навчання у своїх  закладах,  про їх досягнення та перспективи, ознайомили з актуальними професіями на сучасному ринку праці.
       У спілкуванні з гостями старшокласники ставили запитання. Отримані вичерпані відповіді  давали їм змогу зрозуміти всі тонкощі та труднощі реалізації себе у тих чи інших професіях.
 Присутні переглянули й презентації, які підготували викладачі ВПУ, а також мали змогу ознайомитися з викладкою літератури  «Ринок диктує професію», на якій були представлені книги, статті з періодичних видань, інформаційні матеріали з міського центру зайнятості, рекламні проспекти навчальних закладів, довідки для абітурієнтів тощо.