понеділок, 1 грудня 2014 р.

МИ ЗА ЖИТТЯ БЕЗ СНІДу



1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Серед безлічі хвороб, які увійшли у 21 століття найстрашнішою, наймасовішою і найпрогресуючою є СНІД.
        З нагоди відзначення  Міжнародного дня боротьби зі СНІДом у бібліотеці – філії № 2 відбулася бесіда-діалог «СНІД: ворог непомітний, але смертельний», в якій взяли участь учні 10-В класу Нововолинського ліцею-інтернату.
   Ведуча заходу Зоя Костюк ознайомила старшокласників з історією виникнення хвороби та розповіла про відомих людей, які померли від СНІДу.

    Лікар-інфекціоніст Валентина Володимирівна Бевз розповіла  присутнім  про шляхи передачі інфекції, фактори ризику та методи захисту, а також про створений у нашому місті   кабінет «Довіра». 
    Підлітки мали можливість поспілкуватися з фахівцем і отримати професійні відповіді на питання, стосовно проблем СНІДу. Вони відкрито висловлювали власні бачення даної проблеми та переконалися, що найкращі методи профілактики СНІДу - це обізнаність про захворювання, здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах.