середу, 11 лютого 2015 р.

ВАЛЕНТИНІВ ДЕНЬ У БІБЛІОТЕЦІ



   Наближається 14 лютого – День святого Валентина, свято всіх закоханих. Саме в цей день, наші серця особливо зігріті любов’ю і ніжністю найдорожчих для нас людей, а амури поспішають поєднати пари та допомагають зустрітись половинкам, які загубились десь серед юрби. 
     Звідки родом це свято, достеменно ніхто не знає. Легенди, вигадки… Жив собі в Римській імперії, в місті Терні, єпископ Валентин. Припускають, що допомагав закоханим писати листи з освідченнями, таємно вінчав солдатів імперських легіонів з їхніми обраницями. За що нібито й потрапив у немилість до римського імператора. За легендою, таке вільнодумство і привело Валентина до в’язниці. Сидячи під вартою, Валентин закохався в незрячу дівчину, дочку в'язничного наглядача. Перед стратою, 14 лютого, Валентин залишив прощальну записку коханій (на той час дівчина прозріла) з підписом «Твій Валентин». Чи так це було насправді, ніхто не знає, але красива сумна історія вже не одне століття глибоко зворушує серця закоханих усього світу. Адже романтика так окрилює! І не тільки юних, але й зрілих людей, приносячи в наше життя те, чого так усім нам не вистачає - увагу, турботу, ніжність, зворушливе освідчення в коханні.
  Кохання – найзагадковіше з усіх людських почуттів. Воно надихало художників і скульпторів на створення безсмертних шедеврів, поетів на неймовірні історії кохання, що  живуть на сторінках книг, які  із задоволенням читають наші користувачі.
   На честь Міжнародного дня усіх закоханих пропонуємо вам  найкращі твори про кохання представлені на тематичній полиці «Все починається з любові».
     Бажаємо Вам любові! Бо саме в любові – сила людини. Кожну хвилину даруйте один одному радість, надію і любов.  Запрошуємо на побачення  з цікавими книгами!