середу, 11 березня 2015 р.

ПОЕЗІЯ - ЦЕ ЗАВЖДИ НЕПОВТОРНІСТЬ...

   Напевно всі ми відчули, як щось змінилося в природі і настрої. А все дуже просто.  Прийшла весна. Ніжна, сонячна, яскрава, нестримна, як поезія Ліни Костенко та Галини  Гордасевич. Що ми знаємо про них?
    Саме в ці березневі дні народилися  ці геніальні, мужні, талановиті жінки - поетеси шістдесятниці, страдниці. Маючи воістину Божий дар слова, вони ще є лицарямим честі, взірцем громадянської мужності. Такими поетесами може пишатись будь-який народ світу, бо він є спадкоємцем кращих традицій  своєї нації.
    В осередку Суспільної служби України завідувач бібліотеки-філії №2 Зоя Костюк підготувала і провела поетично-музичну акварель «Голос жіночої ліри». Люди з обмеженими фізичними можливостями  ознайомилися з життєвим і творчим шляхом Ліни Костенко та Галини Гордасевич, серцем доторкнулися до їх поетичного слова, відчули його чари.
   Під час заходу присутні переглянули відеокліп на вірш Ліни Костенко «Між іншим» у виконанні Ольги Боогомолець. А також мали можливість ознайомитися з книгами, які були представлені на викладці літератури  «У їх віршах історія народу, його щасливі і тривожні дні».