неділю, 7 червня 2015 р.

ЧАРІВНА КРАСА ВИШИВАНКИ


          Напевне, нема в Україні дому, де б не було вишиваного рушника, серветки, чи сорочки. Ці дорогі серцю речі передаються дітям, онукам, правнукам із покоління в покоління і свято зберігаються.
        Українська вишивка — один із давніх і найпоширеніших видів народного декоративно-прикладного мистецтва. Це поезія на білому полотні, це наша національна гордість. Археологи стверджують, що на теренах України вишивка існує ще з часів трипільської культури. І як радісно усвідомлювати, що вона сьогодні оновлюється, оживає,  зазначила завідувач бібліотеки - філії №2 Зоя Костюк.
7 червня у бібліотеці відбувся майстер-клас «Душа моя на полотні». Цей захід об`єднав жінок різних професій та віку, які не перший рік закохані у вишивання і натхненно відроджують стародавні традиції вишивки.
     Майстрині із вишивання  Ілляшук Людмила та Демчук Анастасія  поділилися секретами вишивки  хрестиком, гладдю. Познайомили присутніх з усіма професійними дрібницями, які зустрічаються при роботі з бісером: підбір тканини, бісеру, ниток, як правильно тримати голку в руці, як закріплювати бісеринку без вузликів. Під час майстер-класу вони поділилися творчими здобутками, в які вкладають всю свою душу. Маленьку частку своїх шедеврів вони презентували сьогодні у бібліотеці. За їх словами, це копітка і відповідальна робота, але приносить неймовірне емоційне задоволення.

Присутні мали  гарну нагоду познайомитись з  виставкою  - експозицією «Руками створена краса», а також з літературою за даною темою.
Хвилини, проведені у спілкуванні з найдавнішим видом українського народного мистецтва - вишивкою стали приємними для всіх присутніх.