суботу, 12 вересня 2015 р.

XXІІ ФОРУМ ВИДАВЦІВ У ЛЬВОВІ


      10-13 вересня 2015 року Львів перетворився на справжнє МІСТО ЛІТЕРАТУРИ -  Львівський Форум видавців гостинно зустрічає авторів, друкарів, бібліотекарів, перекладачів, журналістів, читачів. Розпочалася найбільша і найочікуваніша книжкова, літературна і культурна подія країни. Символом цьогорічного фестивалю стали птахи-книги – "книгозаври".
           В рамках видавничого форуму і улюблені традиційні заходи, і багато новацій. Мета Форуму – привернути увагу громадськості до найактуальніших проблем сучасного українського книговидання.  
          Цього року фестиваль об’єднав 350 письменників, поетів, митців, перекладачів, 170 видавців, 50 книгодрукарів - 770 учасників з понад 20-ти країн світу.
      В програмі цьогорічного “Форуму видавців у Львові” відбуваються: книжковий ярмарок, урочиста церемонія вручення книжкової Премії “Найкраща книга Форуму-2015”,  фестиваль дитячого читання “Книгоманія”, Львівський міжнародний літературний фестиваль, Львівський бібліотечний форум, Благодійна акція для людей літнього віку “Третій вік: задоволення від читання”. Вперше в рамках форуму відбудеться тиждень сучасної української драматургії, у співпраці з Мистецькою майстернею “Драбина”.


      В черговий раз бібліотекарі філії №2 Нововолинської ЦБС відвідали акції Форуму, на якому  мали змогу поспілкуватись з сучасними українськими авторами та придбати їх книги.