вівторок, 17 травня 2016 р.

МАНДРУЄМО ЄВРОПОЮ

      Напередодні  Дня Європи, що традиційно відзначається в Україні у третю суботу травня, в бібліотеці  відбулася заочна екскурсія  «Бібліостопом по країнах Європи», яку підготувала та провела бібліотекар Тетяна Смарш.
  На захід запросили учнів 9-Б класу ЗОШ№3.Учнівська молодь отримала інформацію про виникнення свята, європейську символіку та про країни, які  входять в ЄС.  Саме ця зустріч подарувала присутнім багато вражень та емоцій. 
 За допомогою слайд-презентації та відеофільмів старшокласники подорожували по країнах та визначних місцях. Відвідали Польщу, країну взірцевого порядку Німеччину, вічно загадкову Грецію. Побували у найромантичнішій країні в світі - Франції з її Лазурним берегом, Лувром. Австрія здивувала своєю спортивною столицею  Інсбруком,  Віденською оперою, музеєм годинників, собором Святого Стефана,  музеєм  глобусів та природничої історії. Венеція приголомшила присутніх  своєю дивовижністю.

      Щоб перевірити ерудицію дев’ятикласників та їх рівень знань про Європу, країни Євросоюзу  для учнів була   проведена  вікторина «Відгадай країну», в якій вони взяли активну участь.  Байдужих на заході не було. А на майбутнє хочеться щоб ця заочна екскурсія  по Європі була не лише мрією, а й стала для всіх дійсністю. 
      Молодь мала змогу ознайомитись з тематичною полицею « Україна. Нато. Європейський Союз».