четвер, 29 вересня 2016 р.

30 ВЕРЕСНЯ - ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК



     28 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, співробітники бібліотеки-філії №2 спільно з міською бібліотекою для дітей організували та провели   бібліотечну галявину «Святкуйте з нами! Читайте у нас! Місце зустрічі -  бібліотека!»
     На захід  були запрошені учні різних вікових категорій ЗОШ №7 та Нововолинської гімназії. Бібліотекарі підготували святкову програму, яка включала у себе ряд цікавих заходів.
     Завідувач бібліотеки-філії №2 Зоя Костюк представила книжкову  виставку-колаж «На гостину до ювілярів», на якій була розгорнута палітра  письменників та книг-ювілярів 2016 року. 
      На осінній галявині присутні стали учасниками літературної подорожі «Англія, якої ми не знаємо». Бібліотекар бібліотеки-філії №2 Тетяна Смарш  ознайомила присутніх із історією та культурою країни Англії.  Учні дізналися про національні звичаї та обряди, познайомилися з кращими зразками літератури, а саме: творами  В.Шекспіра, Вальтера Скотта, Майн Ріда, Агати Крісті та багатьох інших. А ще цікаво та змістовно пройшла літературна вікторина.
     І насамкінець у приміщенні книгозбірні для учнів 9-А класу ЗОШ №7 працівники бібліотеки провели бібліотечний квест «Океан інформації».  Учасники квесту ознайомилися з довідково-бібліографічним апаратом, книжковим фондом, використовуючи пошуково-ігрові форми.
        Активну участь молодь взяла у аукціоні творчих ідей. Кожен старшокласник міг залишити свої побажання та пропозиції щодо покращення та вдосконалення роботи бібліотеки.
      А на бібліотечній галявині ще довго було людно – допитлива малеча з мамами, молодь та поважні  люди. Одні цікавилися книгами, інші журналами, що були на виставці. Більшість прагнули простого спілкування без політики, згадували улюблені книжки, записувалися до бібліотеки.
         Кожен, хто побував сьогодні у нас, зарядився позитивом та гарним настроєм, адже бібліотека це завжди свято!!!