вівторок, 21 лютого 2017 р.

ТИ СЕБЕ УКРАЇНКОЮ ЗВАЛА…

 Усе своє мистецьке та громадське життя Леся Українка жила і творила для майбутньої, справедливої і вільної України, освітлюючи своєю творчістю і біографією наше сьогодення. Спадщина Лесі Українки – це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням наснагу для життя і праці.            
 21 лютого у бібліотеці відбулися літературно-поетичні читання "Твого слова співучого сила". Ведуча заходу Зоя Костюк знайомила учнів 9-А класу гімназії (класний керівник  Олена Уманецьз життєвим та творчим шляхом легендарної постаті
   Передала силу і глибину поетичного  світу Лесі Українки бібліотекар Смарш Тетяна та учнівська молодь, які декламували вірші. А ще присутні мали можливість прослухати пісні, покладені на  вірші поетеси.
   Щоб більше відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з  творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси у бібліотеці влаштована  викладка літератури "Вогонь її пісень не згасять зливи літ"
   Леся Українка несла вогонь своїх поезій, цю іскру Божу, за життя людям, несе і зараз, устами нашими, її потомків. То ж нехай звучить серед нас слово Лесі і слово про Лесю, як шана наша пам’яті її великій.