четвер, 20 квітня 2017 р.

ЛІТЕРАТУРНО - МУЗИЧНИЙ АКОРД «МІЙ ДРУГИЙ ФРОНТ – ТО СЛОВО…»

  Саме під такою назвою у центральній міській бібліотеці відбулася сьогодні творча зустріч з Юрієм Щербиком, учасником АТО, волонтером, автором та виконавцем пісень на свої вірші. Волинський бард Юрій Щербик пішов на війну на Донбасі добровольцем. Як людина творча, не міг не поділитись побаченим і пережитим на війні у поезіях, які народжуються разом із музикою. Чоловік на власному прикладі довів, що музи говорять гучніше, ніж гармати.          Під час заходу, який проходив у доброзичливій атмосфері присутні мали можливість послухати вірші, насолодитися авторськими піснями поета та дізнатися багато цікавого із життя автора. Ось, які відповіді він дав на поставлені питання:

- Який край вважаєте своєю Батьківщиною?

- Хоча народився у Казахстані, можна сказати, що я лучанин, бо більше 10 років живу тут.

- А на вашу думку, з чого починається Батьківщина?

- Батьківщина починається з тієї людини, що поруч, з тієї вулиці, на якій живеш.

- Звідки черпаєте натхнення?

- Не можу не писати, займаюся тим, що люблю. Маю тепер багато запрошень на зустрічі з людьми. Приємно, коли сказане торкається душ людей.

- Розкажіть про вашого бойового «побратима»  - гітару?

- Гітара для мене є допінгом, нормалізує життєвий тонус. Не завжди на війні бійці можуть сприймати вірші, а от пісні здебільшого западають їм в душу. А під гітару, помітив, вони краще сприймаються.

- Які пісні хочуть чути солдати на Сході?

- У солдата на Сході свої цінності, там по іншому дивляться на дружбу, там панує взаємодопомога та підтримка, по іншому сприймається свій рідний край, своя Батьківщина. Стараюся своїми піснями відволікти їх від війни, заспівати щось таке, що повернуло б їх додому.
- Дякуємо, пане Юрію, за цікаву зустріч, приємне спілкування. Творчих успіхів Вам, удачі, нових чудових віршів!