четвер, 18 травня 2017 р.

ВІДЗНАЧАЄМО ДЕНЬ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ

  18  травня напередодні Дня Європи, що традиційно відзначається в Україні у третю суботу травня у Нововолинській гімназії   відбулася віртуальна подорож «Вивчай Європу – змінюй Україну», яку організувала  і провела  бібліотекар Тетяна Смарш.  Її учасники, учні 10 класу  ( класний керівник Віра Василівна Комісарчук ) дізналися про мету створення ЄС, які саме країни стали його засновниками та про символи європейського співтовариства.
 За допомогою слайд-презентації та відеофільмів учні  здійснили захоплюючу віртуальну подорож по окремих країнах, що входять до співдружності країн Європи, відвідали  всесвітньо відомі місця: Версаль, найбагатший музей світу – Лувр, Собор Святого Стефана в Австрії, Кельнський собор, кафедральний  собор Святого Павла тощо.
      Гімназисти охоче взяли участь у вікторині, яка перевірила їх ерудицію та рівень знань про Європу і країни Євросоюзу.  Приємно зазначити, що школярі  цікавляться європейськими цінностями, бажають більше знати про різні країни і мріють в майбутньому там навчатись або подорожувати.
        Увазі користувачів  в бібліотеці  представлена тематична полиця «Україна. НАТО. Європейський союз».