середу, 27 вересня 2017 р.

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У БІБЛІОТЕЦІ

           27вересня 2017 року напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, у бібліотеці-філії №2  проходив День відкритих дверей «Бібліотек@: сучасна, креативна, твоя!», у рамках якого відбулися  заходи.
   Завідувачем бібліотеки Зоєю Костюк для учнів 9-х класів ЗОШ №3 та ЗОШ №7 були проведені екскурсії бібліотекою. Школярі познайомилися з бібліотечним фондом, постійно діючими виставками каталогами та картотеками.
       Бібліотекар Тетяна Смарш провела бібліотечний квест«BOOK«-land».Участь у квесті взяли учні 9-А класу ЗОШ №7. Старшокласники ознайомилися з довідково-бібліографічним апаратом, книжковим фондом, використовуючи пошуково-ігрові форми.
      Під час квесту учасники не лише проявили знання, ерудицію, кмітливість, уміння змагатися в командній грі, але й дізналися про бібліотеку, її можливості, фонди, відділи. Квест показав, що вчитися – це весело та круто! Можна ось так в бібліотеці, в формі змагань, відкривати для себе щось нове.
   Для шанувальників історичного жанру у бібліотеці організована виставка-подорож «До нас промовляють століття». Співробітники бібліотеки презентували книжкову виставку учням 9-Б класу ЗОШ№7. Старшокласники мали можливість познайомитися з  кращими художніми творами відомих письменників, які розповідають про різні періоди в історії України – з часів  Київської Русі і до наших днів. Не залишили байдужими старшокласників  твори даної теми.  На завершення всі записались в бібліотеку та взяли книги додому.
      А ще учні взяли участь в яскравому флешмобі із книгою в руках. Основна ідея акції - продемонструвати жителям міста, що не перевелися любителі книги. Це ще раз підтверджує, що читання займає далеко не останнє місце в житті сучасного підлітка, адже сьогодні кожен учасник флешмобу сказав : «Я читаю і вам раджу».

        Впродовж дня співробітники бібліотеки дарували приємні моменти читачам.  Кожен, хто побував сьогодні у нас, зарядився позитивом та гарним настроєм, адже бібліотека –– це місце, де кожен може знайти свою територію мудрості, творчості і дозвілля.