середу, 11 жовтня 2017 р.

ЗУСТРІЧ У БІБЛІОТЕЦІ ІЗ ВОЇНОМ–УЧАСНИКОМ АТО

Загони хлопців найдорожчих, загони хлопців золотих,
 Нащадки славних запорожців, повстанців вічно молодих,
...Щоб зберегти народу волю, щоб процвітав наш край завжди...
Вам, українськії  герої, за подвиг слава на віки!

Петро Шмігельський
      
                                                                   Напередодні Дня захисника України, свята мужності та військової доблесті у бібліотеці відбулася зустріч-діалог  – «Герої, які творять сьогодення».           
          У всі часи захищати рідну землю було справою честі та гідності мужніх людей, дійсних патріотів своєї країни, святим обов’язком кожного громадянина.  У цей день традиційно вшановуємо усі покоління, які показали приклади вірності і героїзму, захищаючи Вітчизну, від часів Запорозької Січі до наших днів. Мужність і героїзм, доблесть і слава, відвага і честь – це ті чесноти, на яких базується вся багатовікова історія нашої України. Саме цими словами розпочала зустріч ведуча заходу бібліотекар Тетяна Смарш.
          Гостем зустрічі був учасник воєнних дій на Сході України – Олександр Волохатий. Активну участь у заході взяли  учні 9-А класу ЗОШ №7 (класний керівник  Оксана Миколаївна Чемко). Старшокласники декламували вірші  та мали змогу у відвертій розмові з Олександром  дізнатися про жахіття війни. Запрошений ділився  з учнями спогадами, розповідав  школярам, що пережив за час, проведений в зоні АТО.  Відповідаючи на численні запитання присутніх,  намагався у доступній формі розповісти про військові будні, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, і про все те, що цікавило аудиторію. Учасники  заходу вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав своє життя за Україну, хто в різні часи боронив Вітчизну.
             До уваги користувачів у бібліотеці влаштована тематична полиця «Невмирущий дух героїзму».
                       Низький уклін вам та подяка, наші захисники!