середу, 16 травня 2018 р.

17 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ВИШИВАНКИ


       Українська вишиванка – це те, без чого важко уявити українську культуру, побут і історію… Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції. Символічні кольори – червоне і чорне, як у пісні, ними пройнята вся історія нашого народу.
        З нагоди Всеукраїнського Дня вишиванки у етнографічному музеї «Берегиня» ЗОШ №7 відбулася  етно-година «Вишиванка – поема життя, закодована вічність в узорах…»  для учнів 9-А класу ЗОШ №7 (класний керівник Оксана Чемко).
                Уся зала мерехтіла, переливалася, грала всіма барвами від українських  різноманітних орнаментів вишиванок. Все це в собі містило неймовірну позитивну енергетику.
         Ведуча заходу завідувач бібліотеки-філії №2 Зоя Костюк ознайомила школярів з історією виникнення вишивки, з орнаментами на вишиванках, з легендами про вишиванку і рушник. Учні читали вірші про вишиванку і  любов до неї. Захід пройшов створивши святковий настрій.
        Відзначаючи це свято, ми вкотре стверджуємо, що символ нації – вишиванка, це не данина моді, а глибоке почуття любові до землі, де народилися, вона завжди була, є і буде необхідним оберегом міцності української держави.