вівторок, 13 листопада 2018 р.

13 ЛИСТОПАДА ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОБРОТИ

  13 листопада в  осередку Суспільної служби України відбулася година спілкування «Навчи своє серце добру», який організували співробітники бібліотеки-філії №2 Нововолинської ЦБС. Учасниками заходу стали учні 10-го класу НВК «Нововолинської спеціалізованої школи №1-колегіум».           
    Ще з давньогрецьких часів благодійність була великою чеснотою. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність. Саме про добро у багатьох його проявах розповіла завідувач бібліотеки Зоя Костюк.  
    Допомогти ближньому — таке кредо Нововолинського осередку Суспільної служби України, який очолює вже 25 років Марія Олексіївна Карпінська. За багаторічну плідну благодійну працю Вона нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня та грамотою Світової ради Суспільної служби. На рахунку у цього громадського формування  чимало добрих справ. Як працює організація, що вдалося зробити  розповіла Марія Олексіївна присутнім.
     Перший директор міського історичного музею Надія Наумівна Войтюк долучилася до розмови та розповіла, як вони разом з Марією Олексіївною і іншими союзянками стояли біля витоків жіночої організації — «Союз українок» та ставили перед собою чимало завдань, в тому числі й благодійницького характеру. Так вийшло, що Марія Олексіївна медсестра за фахом, узялася за цей напрямок роботи, який  спонукав уже до створення ще однієї організації – Суспільної служби, до речі, єдиної на Волині й понині.
    Учні мали хорошу нагоду поспілкуватися з Марією Олексіївною і переконатися у тому, що людина лишається людиною, коли вона здатна творити добро.