неділю, 13 січня 2019 р.

НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНІ ЗУСТРІЧІ У БІБЛІОТЕЦІ

            Різдво, Новий рік, Водохреще – наші найулюбленіші зимові свята. Із цими святами пов'язано багато віковічних традицій і звичаїв нашого мудрого народу, які передаються із покоління в покоління і живуть у віках.
       13 січня у бібліотеці-філії №2 відбулося організаційне засідання клубу за інтересами «Світ гармонії». В рамках клубу пройшли різдвяні зустрічі «На щастя, на здоров’я, на Новий рік». Ведуча заходу завідувач бібліотеки Зоя Костюк ознайомила присутніх з планом роботи клубу на 2019 рік та розповіла про традиції, звичаї та обряди українського народу, що пов’язані з різдвяно-новорічними святами.
       З  колядками та віншуваннями  на захід у бібліотеку завітав Церковний хор Свято-Духівського Собору.   
      У теплій, невимушеній атмосфері пройшов захід. Присутні  поділилися своїми традиціями відзначення різдвяних свят, які є в різних регіонах України. А ще святковий настрій створювали величальні колядки та щедрівки у їх виконані.
     На продовження заходу всі пригощалися чаєм та смаколиками.
       Отак із колядками та щедрівками рідною мовою повертаємось ми до своїх духовних джерел, бо це все – наш найцінніший скарб, який відрізняє нас від інших народів. Тож зберігаймо його. Якщо живуть ці духовні пісні серед людей – живе Україна.