середу, 20 лютого 2019 р.

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ НЕБЕСНІЙ СОТНІ

5 років тому, в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській загинули мирні люди. 20 лютого – саме в цей день в усіх куточках України згадують тогочасні події та вшановують пам’ять патріотів, які поклали життя заради справедливості в державі – Небесну Сотню.
       19 лютого у бібліотеці відбувся літературний реквієм «Янголи на білих крилах». Співробітники бібліотеки Наталія Козачок та Зоя Костюк пригадали лютневі події 2014 року, які відбувалися на столичному Майдані.
Активну участь у заході взяли учні 10-Б класу Нововолинського ліцею-інтернату (педагог Лариса Трофимчук), які продекламували хвилюючі вірші.
Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні  всіх тих, для кого «справедливість», «гідність», «свобода», «Україна» були не просто словами, а сенсом їх життя.
Поділилася своїми спогадами Марія Курстак – активіст Майдану.
Валерій Курстак – волонтер, депутат Волинської обласної ради також розповів про своє перебування на Майдані. А ще присутні дізнались про особливості щирої і безкорисливої волонтерської роботи нашого гостя, за що його Указом Президента України нагороджено орденом «За заслуги» третього ступеня.
Ірина Бойко також неодноразово була на Майдані і розповіла присутнім про ті сумнозвісні події 2014 року. Також гостя люб’язно поділилася з присутніми світлинами, які вона зафіксувала під час перебування на Майдані.
Громадський активіст Володимир Мигас, був одним із тих, хто побував в епіцентрі подій Майдану. Як очевидець та учасник, він поділився з присутніми своїми важкими спогадами.
На завершення, учасники заходу поклали квіти до фотостели Героїв Небесної Сотні.