пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

СВЯТО ДОБРА, НАДІЇ, ВІРИ ТА ЛЮБОВІ

 Весна впевнено крокує нашим краєм, радує нас теплом, зеленню, буйним цвітом.  Саме на весну припадає найголовніше християнське свято – Великдень. Це величне свято світлого Воскресіння Христа є одним з найрадісніших свят, адже символізує початок нового життя. Великдень асоцiюються з миром, любов'ю, спiльною радiстю, а водночас iз запахом свiжоспечених пасок, крашанок, з родиною за столом, урочистим церковним дзвоном та спiвом «Христос Воскрес». І ми усі з нетерпінням чекаємо цього свята.
  З нагоди свята бібліотека пропонує переглянути виставку-інсталяцію «Великодня радість землю обіймає».
 Про походження свята та народні традиції, особливості відзначення Великодня в Україні розповідають видання, які ми розмістили  у першому розділі «Перлини народних традицій».
 Не можна уявити собі великодніх свят без барвистих різнокольорових писанок, крашанок. У жодного народу немає таких прекрасних писанок, як в українців. Мудрі люди кажуть: «У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки». Цікаві відомості присвячені мистецтву писанки, а саме: історію, символіку розпису, майстрів-писанкарів ви знайдете у книгах, які представлені у другому розділі «Роду нашого святиня».
        Пригадати рецепти випічки до свята, або приготувати нові страви до великоднього стола допоможуть матеріали третього розділу виставки «До святкового столу».
         Доповнюють виставку-інсталяцію великодня пасочка, розмаїття писанок та багато інших великодніх атрибутів. 
Чекаємо Вас у бібліотеці!
Колектив бібліотеки вітає колег, користувачів бібліотеки зі святом Воскресіння Христового!
         Нехай це величне свято наповнить ваші серця світлими почуттями надії і любові, дарує щастя та добро. Бажаємо Вам здоров'я, радості, благополуччя.