четвер, 30 травня 2019 р.

ВЕЧІРКА У БІБЛІОТЕЦІ

Все, що зберігається у віках, що не тлінне, все те, що модно і популярно в будь-яку епоху – називають класикою. Письменники-класики відійшли у вічність, залишивши нам свої шедеври, сповнені гарячих почуттів і драматизму буття. Ті імена світять нам крізь мліч далеких років, і то не байдуже світло, що вихолонуло у більш ніж столітнім путі, воно зігріває й досі наші серця. Саме ті імена ставили українську літературу в один ряд з кращою європейською.
29 травня,  в рамках молодіжної вітальні «Співрозмовник» у бібліотеці-філії №2 відбулася ретро-вечірка «Класика у бібліотеці». Бібліотекар Козачок Наталія разом з молоддю говорили про українських майстрів слова, творчу спадщину котрих з гордістю називають класикою. Присутні дізналися цікаві та маловідомі факти про українських класиків, які цьогоріч відзначають ювілеї. Згадали Тараса Шевченка, Пантелеймона Куліша, Івана Котляревського, Степана Руданського, Остапа Вишню, Олену Пчілку тощо.
Уривок із твору Івана Котляревського "Наталка-Полтавка" у виконанні Терещук Валерії
Активну участь у заході взяли: Кравчик Олена – студентка Нововолинського електромеханічного коледжу, Терещук Валерія – учениця 9-го класу ЗОШ №3, Рубашевська Катерина – учениця Нововолинського ліцею, яка є учасницею драматичного колективу Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості (керівник Галичук Наталія Іванівна), Саша Мякотін, Ілля Антонюк та Свиридюк Дмитрій – учні 10 класу ЗОШ №7.
Саша Мякотін читає вірш Степана Руданського "Повій вітре, на Вкраїну"
Ілля Антонюк читає співомовку Степана Руданського "Варена сокира"
Дмитрій Свиридюк читає усмішку Остапа Вишні "Моя автобіографія"
Поезію Лесі Українки "Співець" декламує Рубашевська Катерина 
З великим інтересом молодь взяла участь в ігротеці «Знайди пару із твору…» та вікторині «Випробуй свої сили».
У бібліотеці влаштована книжкова інсталяція «У їхньому слові – пам'ять століть» на якій представлені книги класиків-ювілярів.