понеділок, 11 січня 2021 р.

РІЗДВЯНІ ЗУСТРІЧІ В БІБЛІОТЕЦІ


10 січня у бібліотеці відбулося організаційне онлайн засідання клубу за інтересами «Світ гармонії», в рамках якого провели етно-макітру «У вирі традицій».                           

         Традиційно на січень припадає найбільше свят – Новий рік, Різдво, Водохреща. Це наші найулюбленіші зимові свята. Із ними пов’язано багато віковічних традицій і звичаїв нашого мудрого народу, які передаються із покоління в покоління і живуть у віках. Українці здавна бережуть і шанують традиції Різдва, які в нашій країні значно відрізняються від європейських.

          Чому на Святий вечір потрібно готувати 12 пісних страв? Як готують кутю в різних регіонах України? Коли можна співати колядки та які особливі обряди святкування існують в різних регіонах України? Про все це говорили на заході.  

       Ведуча завідувач бібліотеки Зоя Костюк ознайомила присутніх з планом роботи клубу на 2021 рік. Присутні поділилися особливостями святкування у їхніх родинах. Святкову незабутню атмосферу створили чарівні колядки у виконанні присутніх.       

         Отак із колядками та щедрівками рідною мовою повертаємось ми до своїх духовних джерел, бо це все – наш найцінніший скарб, який відрізняє нас від інших народів. Тож зберігаймо його. Якщо живуть ці духовні скарби серед людей – живе Україна.