неділю, 14 березня 2021 р.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

Сьогодні, 14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Цю дату обрано не випадково. Саме цього дня 2014 року з Майдану на тренувальну базу в Нові Петрівці відправилися перші добровольчі батальйони, де почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України.

         Це свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, залишивши сімї, роботу, стали на захист своєї Батьківщини і обороняють рідну землю від загарбників. Подвиг учасників добровольчих формувань є символом справжньої мужності та героїзму людей, які стали на захист України, її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності. На прикладі теперішніх добровольців будуть вчитися прийдешні покоління. Завдяки власній мужності, патріотизму, відданості національним інтересам, а також невичерпній любові до Батьківщини, українські добровольці стали гордістю свого народу.

   З метою вшанування українських добровольців, у бібліотеці влаштована тематична полиця «Добровольці: героїзм і мужність ідуть поруч».

      Щира подяка людям, котрі, ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконують свій громадянський і військовийобов’язок, мужньо протистоять агресору.