неділю, 8 серпня 2021 р.

КРАЄЗНАВЧА КАРУСЕЛЬ «ОСВІДЧЕННЯ НОВОВОЛИНСЬКУ»

       Щорічно в останню неділю серпня в Україні відзначається День шахтаря. Цьогоріч  календар історії відраховує й 71-ту річницю з часу заснування міста Нововолинська. Символічно, що гірники відзначають професійне свято саме у день народження міста, адже своїй появі Нововолинськ завдячує людям цієї мужньої професії.

8 серпня у бібліотеці в рамках клубу «Світ гармонії» пройшла краєзнавча карусель «Освідчення Нововолинську». Бібліотекар Ольга Костюк розповіла присутнім  історію наймолодшого міста Волині, його становлення та розбудову, розвиток та досягнення, минуле та сьогодення.

Учасники клубу ділилися життєвими спогадами, жваво згадували минуле, обговорювали майбутнє, пригадували власні життєві історії, тісно пов’язані з Нововолинськом. 

Сьогодні, у День будівника, постійна читачка бібліотеки та учасниця клубу «Світ гармонії» будівельник  Галина Іванівна Костюк розповіла частинку власної історії. Бо не тільки бачила, як розвивалося й змінювалося місто, а й внесла свій вклад у його становлення, як безпосередній учасник розбудови та корінна жителька Нововолинська. Адже багато років працювала у виробничому відділі Управління Будівництва та Інвестицій "Будінвест", де і закінчила трудову діяльність.

Історію міста можна дізнатись з книг, що знаходяться на полицях бібліотеки.

          Нововолинськ - сучасне місто. Живе і працює, розвивається і оновлюється, впевнено заявляє про себе. Його історія – це люди, їхні долі, долі їх сімей. Щиро дякуємо усім, хто своїми руками творив історію – зводив місто,  вкладаючи  частинку своєї душі!