понеділок, 23 серпня 2021 р.

БІБЛІОТЕЧНИЙ БУЛЬВАР «І ЗНОВУ, УКРАЇНО, В ТЕБЕ СВЯТО»

30 років незалежності… Це свято єдності, гордості та великої відповідальності за майбутнє, вибороте найкращими синами українського народу. У боротьбі народилася i загартувалася єдина нація сміливих та щирих людей, що живе у прекрасній країні! 30 років українці – самостійні та вільні на рідній землі, примножують її багатства та не зраджують пам’яті тих, хто віддав життя за нашу свободу.

              24 серпня український народ відзначає найголовніше державне свято – День Незалежності України. Саме 24 серпня 1991 року, здобувши незалежність, ми заявили про себе як про велику націю, варту зайняти гідне місце у світовій спільноті. Напередодні 30-тої  річниці Незалежності працівники бібліотеки-філії №2 організували бібліотечний бульвар  «І знову, Україно, в тебе свято». На виставці представлено літературу, котра висвітлює історичний шлях держави та її сьогодення, імена видатних особистостей та легендарних постатей, тернистий шлях нації до самовираження та духовну велич держави.

    Упродовж  сторіч мільйони українців боролися за здобуття незалежності, пройшли через зради, війни та голодомори. А здобувши таку омріяну свободу й державність, уже покоління наших сучасників було змушене відстоювати свободу та європейський вибір на революціях, а згодом – зі зброєю в руках захищати суверенітет і територіальну цілісність Української держави від зазіхань північного сусіда. За 30 років незалежності Україна подолала надзвичайно багато викликів. Але ми вистояли, стоїмо й неодмінно переможемо!

З Днем народження, Україно!!!