четвер, 20 січня 2022 р.

СОБОРНА, ВІЛЬНА, СИЛЬНА

    22 січня в Україні відзначають День Соборності. У цей день у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

         Напередодні Дня Соборності України у бібліотеці-філії №2 бібліотекар Ольга Костюк провела годину-факт «Соборна, вільна, сильна» для учнів 9-А класу Нововолинського ліцею №8. Присутні дізнались, як у тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за соборність своїх земель. 

    Вікторина, яку запропонувала ведуча, сподобалась учням та допомогла поглибити знання про свою країну, її історію та культуру, посприяла патріотичному вихованню молоді, осмисленню себе, як частини великого українського народу.

         Ідея соборності завжди була актуальною для українців. Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе. Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання українських земель в одній державі та основоположна подія для українського державотворення. 

         Ми пишаємося, що  ми – українці, а наша Вітчизна – Україна. Земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми. Дорога та мила серцю кожного із нас.

    З Днем Соборності, Україно!

(P.S. Висловлюємо щиру подяку педагогу з виховної роботи Нововолинського ліцею №8 Світлані Миколаївні Гапонюк та класному керівникові 9-А класу Малєвій Тетяні Яківні).