пʼятницю, 23 вересня 2022 р.

КОРОЛЕВА ОПЕРНОЇ СЦЕНИ

              23 вересня  минає 150 років від дня народження славетної оперної співачки, педагога – Соломії Крушельницької. Винятковий талант  перетворив її життя на грандіозний і дуже вишуканий роман із музикою.

       За життя її визнали найвидатнішою співачкою світу. Дивовижний голос Соломії почули та полюбили мільйони людей від Львова до Нью Йорка. Її називали неперевершеною Аїдою, найпривабливішою Батерфляй та єдиною у світі Джокондою. Її запрошували найпрестижніші театри світу, і скрізь був тріумф.

      Крушельницьку досі вважають неперевершеною оперною дівою, яка перетворювала кожну виставу на неповторне мистецьке явище. Завдяки шаленій популярності й таланту змогла познайомити з українською піснею весь світ.

       До ювілею Соломії Крушельницької був присвячений літературно-музичний акорд «Зірка на ім’я Соломія», що пройшов за участі учнів 10-Б класу ліцею №7. Багато цікавого про сценічне та приватне життя великої артистки, про тріумфи на шляху до її мистецьких вершин присутні дізнались із розповіді ведучих Зої Костюк та Ольги Костюк.

        Чудовим доповненням стали відеоролики, де молодь мала можливість послухати найцінніший спадок, який маємо – запис  голосу Крушельницької.

      На завершення  заходу виступила вчитель Оксана Серафимівна Костюк, яка побажала учням тих якостей, які були притаманні Соломії Крушельницькій: бути наполегливими, не боятися долати труднощі і впевнено іти до своєї мети .