вівторок, 15 листопада 2022 р.

ЧУДОДІЙНЕ СЛОВО АНДРІЯ МАЛИШКА

           Напередодні 110 річниці від дня народження українського поета-пісняра, Андрія Самійловича Малишка у бібліотеці-філії №2 в рамках клубу «Світ гармонії» відбувся літературно-музичний вечір «Я візьму той рушник, простелю, наче долю»

       Митцю багато було дано від Бога, життя відкривало перед ним тисячі шляхів, тисячі ролей, кожну з яких він зіграв би блискуче. Але він став поетом, гордістю та окрасою української поезії.

       Андрій Малишко трепетно ставився і високо цінував пісню. І не дивно, бо ж його серце билося у ритмі серця України. А його поезія «Пісня про рушник», розкрилена прекрасною музикою Платона Майбороди, стала надбанням усієї співочої України. Цю пісню ми, українці, називаємо народною! Чи не це є найвищим визнанням генія?!

       І саме цю пісню гарно та душевно виконав аматорський колектив «Надія», який діє при Нововолинському палаці культури. Пісня до сліз – дуже ніжна і чутлива розчулила присутніх. Із великою увагою і захопленням прослухали і поезію у виконанні аматорів сцени. Захід пройшов у теплій атмосфері, окрасою якого стали пісні та поезія.