вівторок, 24 жовтня 2023 р.

РАЇСА КИРИЧЕНКО - БЕРЕГИНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПІСНІ

     До 80-річчя від дня народження народної артистки України, лауреата Державної премії України ім. Т.Г.Шевченка Раїси Опанасівни Кириченко у бібліотеці-філії №2 НЦБС в рамках клубу за інтересами «Світ гармонії» відбувся літературно-музичний вечір «З піснею в серці».

     Присутні – а це члени клубу, користувачі бібліотеки, ВПО разом з ведучою Зоєю Костюк перегорнули сторінки її життя та творчості. Раїса Кириченко багато зробила для того, щоб донести українську пісню не лише до народу України, а й до багатьох народів світу. Вони не лишали байдужими нікого. Кожна пісня, яка входила до репертуару співачки, ставала народною і входила в кожну домівку, бо вона вкладала в неї  свою душу і серце. Співачка мала велику перспективу кар'єри в США, могла чимало заробляти і якісно лікуватися, але від цього завжди відмовлялася.

     Хто з нас не знає пісень "Чураївна", "Козачка", "Мамина вишня",  "Дорога до матері"  "Хата моя, біла хата" та багато інших. Її пісні змушують відкладати всі справи і слухати їх, як власне одкровення, згадувати свою матусю, а багатьох і задуматись.

       Ці та інші відомі пісні гарно та душевно виконав аматорський колектив «Надія», який діє при Нововолинському палаці культури. Присутні  теплими оплесками дякували  всім учасникам за їх виконання. Захід пройшов у теплій атмосфері, окрасою якого стали пісні.