четвер, 21 грудня 2023 р.

ВІД РІЗДВА ДО ВОДОХРЕЩА

                 В народі кажуть: «Зима прийшла і празничків привела». А Зима – таки найбагатша на свята пора року. Наступають  дні, коли кожного з нас охоплює дивне почуття, наче має статися щось радісне і чарівне. Це наближаються Новорічні свята, які наповнюються різдвяним настроєм.

           Одне  з найвеличніших свят і чи не найбагатше за розмаїттям народних обрядів,  яке приходить у світлі зірок, у сяйві свічок та в супроводі щирої колядки є Різдво. Українці здавна бережуть і шанують традиції Різдва, які в нашій країні і значно відрізняються від європейських.

         Напередодні Різдвяних свят у бібліотеці відбулася різдвяно-новорічна подорож «Святковий передзвін».   Чому на Святий вечір потрібно готувати 12 пісних страв? Як готують кутю в різних регіонах України? Яка традиція пов'язана з дідухом? Коли можна співати колядки та які особливі обряди святкування існують в різних регіонах України? Про все це говорили на заході. Присутні поділилися особливостями святкування у їхніх родинах.

          То ж нехай  у кожній хаті обов’язково буде смачна українська кутя, тепло різдвяної свічки зігріє Ваші серця, хай в Україну прийде довгоочікуваний  мир