понеділок, 8 квітня 2024 р.

ГОТУЄМОСЬ ДО ВЕЛИКОДНЯ

        Всі ми з нетерпінням чекаємо на Великдень, натхненно починаємо готуватися зазделегідь. 7 квітня в рамках клубу за інтересами "Світ гармонії" відбувся майстер-клас «Великодній рушничок».    

         У нашій бібліотеці є чимало творчо обдарованих користувачів різного віку та здібностей. Одна із них, вишивальниця  Гоцик Роксолана, яка охоче відгукнулась взяти участь у майстер-класі. Талановита майстриня  розповіла, які інструменти та матеріали потрібні для вишивки бісером рушника. Поділилася технікою виконання, котрими вправно та майстерно володіє. Продемонструвала свої роботи, які зазвичай дарує своїм близьким та знайомим і виконує під замовлення.

         Використовуючи бісер різних кольорів, експериментуючи з видом і формою намистин,  учасники майстер-класу отримали не лише нові знання та навички при роботі з бісером, але й позитивні емоції.

        Як радісно усвідомлювати, що ми не забуваємо свої традиції та передаємо їх із покоління в покоління. Адже українська вишивка – це те, без чого важко уявити українську культуру, побут і історію. Більше того, у вишивці зашифровано наш генетичний код.