четвер, 27 червня 2024 р.

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ: ВІД ГЕТЬМАНА ДО ПРЕЗИДЕНТА

    28 червня 1996 Верховна Рада ухвалила і ввела в дію першу Конституцію, яка проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю. Напередодні Дня Конституції у бібліотеці-філії №2 відбувся Експрес-огляд "Конституція України: від гетьмана до президента". Присутні дізнались, що таке конституція та що означає цей документ, хто є основоположником найпершої української конституції, коли була прийнята конституція України, хто є гарантом державного суверенітету та багато інших цікавих фактів. День Конституції назавжди ввійшов видатною подією в сучасну історію нашого народу і українського державотворення.


    Цьогоріч Україна знову відзначає День Конституції в умовах воєнного стану. Українська нація разом чинить героїчний спротив російській орді. Ми маємо знищити божевільного терористичного московського окупанта, щоб не передати війну в спадок нашим дітям.

понеділок, 10 червня 2024 р.

А ЯКЕ ЛІТО БЕЗ КНИГ?

                   Літо – найулюбленіша пора року для дорослих та дітей, пора відпусток та шкільних канікул, а значить – відпочинку.  Але чи можна уявити навіть найцікавіший відпочинок без книжки? Адже саме вони можуть подарувати яскраві враження, неймовірну атмосферу, а також можливість прожити чуже життя, збагатитися іншим досвідом.

       Тому для тих хто любить відпочивати разом із книгою нещодавно у бібліотеці відбувся калейдоскоп вражень «Літо з улюбленими книгами». У бібліотеці читали і обговорювали прочитане.

       Тож  нехай це літо вам принесе море цікавих подій, безліч позитиву, гарних літніх вражень!