четвер, 29 серпня 2024 р.

"ІЛОВАЙСЬКИЙ КОТЕЛ": ДЕСЯТІ РОКОВИНИ ТРАГЕДІЇ

   29 серпня 2024 року минають десяті роковини завершення боїв за Іловайськ Донецької області. Вони тривали з 6 по 29 серпня 2014 року й увійшли в історію під назвою “Іловайський котел”.

    Тоді українська армія втратила 366 воїнів, десятеро із загиблих були родом із Донеччини. 429 — отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 — потрапили у полон.

"Це було згоріле залізо, тіла загиблих хлопців, речі, все це валялось і деяких хлопців, на жаль, не вдалося забрати. Так як частину техніки, ще до того, як туди зайшли пошукові загони, забрали. А в ній були тіла наших хлопців. І як повідомили потім, начебто, її здали на металобрухт разом із фрагментами тіл", — згадував іловайську трагедію Олексій Юков, який займається евакуацією тіл загиблих. У 2014 році він вивозив полеглих українських воїнів із поля бою біля Іловайська.

 Роман Євгена Положія "Іловайськ" заснований на реальних подіях в Іловайську 2014 року.


неділя, 25 серпня 2024 р.

МІСТУ НОВОВОЛИНСЬКУ-74

      З нагоди Дня міста наша бібліотека разом з читачами долучилася до вуличної акції «Міняю кульку на вірш про Україну».

субота, 24 серпня 2024 р.

ДИХАЙ ВІЛЬНО, МОЯ УКРАЇНО, ГОРДО СВІТОВІ В ОЧІ ДИВИСЬ!

                   Саме під такою назвою з нагоди державного свята - 33 річниці незалежності, до  уваги читачів книжкова виставка, на якій представлені книги з історії нашої держави, висвітлені етапи українського державотворення, а також інформація про історичні постаті, які відіграли значну роль на шляху становлення української державності.

середа, 21 серпня 2024 р.

33 РОКИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

           24 серпня український народ відзначає найголовніше державне свято – День Незалежності України. Саме 24 серпня 1991 року, здобувши незалежність, ми заявили про себе як про велику націю, варту зайняти гідне місце у світовій спільноті.

      Напередодні свята у бібліотеці відбувся історичний колаж «Україно моя Незалежна, в день народження шану приймай».

       На заході присутні переглянули відеоматеріали про тернистий шлях нації. Пригадали як упродовж  сторіч мільйони українців боролися за здобуття незалежності, пройшли через зради, війни та голодомори. На цьому шляху загинула незліченна кількість кращих синів і дочок України.

       З 2014 року цей день набув ще більшої знаковості, адже зараз, як і багато століть поспіль, Україна виборює своє право на незалежність зі зброєю в руках. Але ми вистояли, стоїмо й неодмінно переможемо!

вівторок, 13 серпня 2024 р.

12 СЕРПНЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МОЛОДІ

                До Міжнародного Дня молоді, який відзначаємо 12 серпня у бібліотеці відбулося літературне рандеву «Українська молодь читає».

       Як сьогодні зорієнтуватися у морі книжок? Що цікавого написали улюблені автори? Як розширити свій кругозір у літературі? На всі ці питання  дала відповідь завідувачка бібліотеки Зоя Костюк.

     Присутні мали змогу отримати  гарну порцію знайомств з різножанровою літературою та поринути у чудовий світ книги, яка на сьогодні є надзвичайно різноманітною та багатоплановою.

понеділок, 12 серпня 2024 р.

У ЄДНОСТІ НАША СИЛА

    11 серпня публічна бібліотека-філія 2 разом з читачами  долучилися до всеукраїнської акції «Нитка єднання», яка відбулася на майдані Незалежності. Адже саме у єдності наша сила. А там де єдність - там ПЕРЕМОГА.