четвер, 15 травня 2014 р.

ВСЕ ПОЧИНАЄТЬЯ З СІМ'Ї

           «З родини йде життя людини», – говорить народна мудрість. Саме із сім’ї людина робить свої перші кроки, навчається любові і добра, вчиться шанувати свій рід, свою землю, звідси вона виходить у широкий світ.
  Сім’я – це опора, це той причал, до якого пристаєш, ховаючись від негараздів, де знаходиш спокій та затишок, це найбільша цінність для будь-якої людини.
            Кожна людина, що зв'язує себе узами шлюбу, мріє про щасливе подружнє життя. Але на   жаль не у всіх складається  сім’я, в якій би панувало щастя і справжня гармонія.
    Чому так трапляється, що дітей кидають власні батьки? Чому дуже часті розлучення між молодими людьми? Чому слово «сім’я» не має в сучасному суспільстві великої значимості, цінності?То що ж  необхідно для створення міцної і щасливої ​​родини, яка формула сімейного щастя?
    Саме про це йшла мова під час проведення години роздуму «Міцна родина: яка вона є», яку провели працівники бібліотеки для учнів 10 класу ЗОШ №7.
      Щоб дати відповідь на ці запитання, ведуча заходу завідувач бібліотеки Зоя Костюк надала слово запрошеним: начальнику відділу реєстрації актів цивільного стану  міського управління юстиції  Людмилі Савік, настоятелю Хресто-Воздвиженського  храму о. Віталію  Голяну.
     Учні обговорювали запропоновані питання: яке значення для них має сім’я, чи виникають у них конфліктні ситуації в спілкуванні з батьками, членами родини тощо.
   Бібліотекар  Тетяна Смарш ознайомила присутніх з друкованими виданнями, які були представлені на викладці «Свіча родинної любові і тепла».