четвер, 22 травня 2014 р.

БІБЛІОТЕКАРІ РЕКОМЕНДУЮТЬ

Ден Браун (народився 22 червня 1964, штат Нью-Гемпшир, США) — американський письменник, журналіст, музикант. У 1998 році письменник, якого завжди цікавили філософія, історія релігії, криптографія та таємні організації, опублікував свій перший роман-трилер — «Цифрова фортеця», який швидко став бестселером серед користувачів Інтернету. Роман розповідає про тонкі межі між громадянської свободою і національної безпекою.
Подальші його твори також створювалися на «стику жанрів»: у 2000 році світ побачив інтелектуальний конспірологічний детектив «Ангели і демони». У 2001 році вийшов трилер «Точка обману», що піднімає проблему моральності в політиці та національній безпеці.
У 2003 році пригоди професора Роберта Ленгдона з «Ангелів і демонів» були продовжені романом «Код да Вінчі» — в перший же день після публікації він був проданий у кількості 6 тисяч екземплярів, а загальний світовий тираж бестселерів Дена Брауна, перекладених на 40 мов, наближається до 81 мільйону примірників.
У вересні 2009 року опубліковано роман «Втрачений символ», який відкриває завісу таємниці масонського минулого Америки і стає третім романом про Роберта Ленгдона. У травні 2013 року вийшла четверта частина цієї серії — «Інферно».

                                         БЕСТСЕЛЕРИ  ДЕНА  БРАУНА

  Браун Д.  Янголи і демони : роман / Ден Браун . – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2011 . – 541 с .

В одному із дослідних центрів Швейцарії було викрадено кейс з антиматерією, що може знищити ціле місто. Терористи, що її викрали, вирішили здійснити вибух у Ватикані, де після смерті Папи мав зібратись конкордат, та викрали 4-х єпископів. Ватикан був вимушений просити про допомогу Роберта Ленґдона.




Браун Д. Точка обману : роман / Ден Браун . – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2010 . – 528 с .

В Арктиці знайдено восьмитонний уламок метеорита із закам'янілими рештками живих організмів, що свідчить про існування позаземного життя. На місце відкриття вирушають чотири незалежні науковці — астрофізик, палеонтолог, океанограф та фахівець з льодовиків. Коли вони опиняються за крок до розгадки, їх починають безжально вбивати...



Браун Д.  Цифрова фортеця : роман / Ден Браун . – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2011 . – 416 с .
Коли найпотужніша розвідувальна організація нехтує свободою особистості в сучасному інформаційному просторі, відстояти її — справа гакерів! Один із них створив вірус, який виведе з ладу суперкомп'ютер, що містить досьє на кожного інтернет-користувача. Чи вдасться математику Сюзанні Флетчер знешкодити його, щоб запобігти порушенню балансу влади? Як вилучити секретний код-антивірус із золотого персня гакера, загубленого десь в Іспанії? Сюжет розгортається надшвидко, головоломки та несподіванки чигають на кожному кроці, тож навіть найдосвідченіші читачі візьмуть під сумнів власні здогади.

Браун Д.  Інферно : роман / Ден Браун . – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2013 . – 608 с .
Інферно - це Пекло. Інферно - це перша частина "Божественної комедії" Данте. Інферно - це новий бестселер від Дена Бауна! 9 кіл, 7 гріхів, 1 таємниця. У самому серці Італії професор симології Роберт Ленгдон стає учасником змови, побудованої довкола найзагадковішого шедевра світової літератури - "Божественної комедії" Данте. Ленгдон намагається перехитрувати своїх супротивників і розгадати складну загадку, що забирає читача у світ класичних витворів мистецтва, секретних тунелів і новітніх технологій. Інферно - це смертельно небезпечні перегони з часом, що захоплять вас із першої сторінки й не відпустять аж до фіналу!

Браун Д.  Код да Вінчі : роман / Ден Браун . – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2013 . – 480 с .
Ця історія про неймовірне розслідування і приголомшливі відкриття Роберта Ленґдона та Софі Неве, без перебільшення, перевернула світ. Ден Браун створив легенду, в яку повірили всі, — попри відчайдушний опір Ватикану. Скандали навкруг роману, здається, не вгамуються ніколи, чому сприяє недавня його екранізація. А секрет цього величезного успіху полягає в тому, що Денові Брауну вдалося, як нікому до нього, наочно довести, що так звана історія та політика — це тільки ширма, за якою приховані величезні таємниці...


Браун Д. Втрачений символ : роман / Ден Браун . – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2010 . – 536 с .
На запрошення давнього друга, масона Пітера Соломона, професор Роберт Ленґдон приїздить до Вашингтона і... потрапляє у пастку таємничого злочинця. Виявляється, ніхто його не запрошував, а сам Пітер безслідно зник. Лише відрубана рука масона вказує шлях до таємниці. Ленґдон починає шукати друга, але злочинець сам знаходить професора. В обмін на життя Пітера він вимагає розшифрувати символи масонів і відкрити древній портал, який може перетворити людину на Бога... На межі життя і смерті Ленґдон розгадує цей секрет. Але чи треба людям знати його?