понеділок, 1 вересня 2014 р.

БІБЛІОТЕКАРІ РЕКОМЕНДУЮТЬ

                            СТІВЕН КІНГ – КОРОЛЬ ЖАХІВ
Стівен Едвін Кінг народився 21 вересня 1947 року у  Портленді штату Мен, США — американський письменник, що працює в різноманітних жанрах, включаючи жахи, трилер, фантастику, фентезі, містику, драму. Отримав прізвисько — «Король жахів».
Всього написав понад 100 творів, багато з яких стали міжнародними бестселерами і були екранізовані в кіно і на телебаченні, Кінг часто вступав і як автор сценаріїв. Серед них — «Той, що худне», «Мертва зона», «Запалююча поглядом», «Зелена миля», «Втеча з Шоушенку», «Сонячний пес», «Кладовище домашніх тварин», «Діти кукурудзи», «Воно». Одна з найбільш вдалих екранізацій — фільм «Сяйво» (1980) Стенлі Кубріка, де головну роль виконав Джек Ніколсон.
Деякі твори публікувалися під псевдонімом Річард Бахман. Неодноразово знімався в невеликих ролях в екранізаціях власних творів. Головною книгою для письменника стала «Темна вежа» — цикл із семи романів, присвячений мандрівкам стрілка Роланда з Гілеада і його супутників у пошуках Темної вежі — центру світобудови.
Після автомобільної катастрофи став інвалідом, але продовжив літературну діяльність.
 У 2004 році виходить остання частина епопеї «Темна Вежа», яка, за обіцянками письменника, повинна була стати його останньою роботою. Але Кінг не стримує обіцянку і продовжує публікувати книги. У 2009 році Стівен Кінг нарешті опублікував роман «Під куполом», який він два рази безуспішно намагався написати в 1970-х і 1980-х роках. У 2011 році вийшов роман «11/22/63». У 2012-му вийшов восьмий том циклу Темна Вежа, «Вітер у замкову шпарину». Також, Кінг написав роман «Доктор Сон», продовження роману «Сяйво» і роман «Країна радості».

Кінг С.   Безсоння : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Фоліо,  2008. – 793 с .
Стівен Кінг (нар. 1947р.) - американський письменник, всесвітньо відомий автор романів жанру  хорор. Кінга називають Королем жахів. Його історії напружені, жорстокі, фантастичні, але справляють враження цілком реальних. Вони жахають і притягують водночас - емоції "зашкалюють", і почуваєшся немов над прірвою, тому власні страхи здаються не такими вже й страшними. Популярні твори Стівена Кінга Видають багатьма мовами - і перед вами український переклад роману "Безсоння". Коли раптом приходить безсоння, здається, це скоро минеться. Та воно триває й триває, змушує страждати, розпалює лють і огортає туманом думки. Безсонні ночі сповнені кривавимивидіннями, що дуже нагадують реальність. Для Ральфа Робертса це стало справжнім кошмаром, і він впевнений: ще трохи, і розум покине його...

Кінг С.  Історія Лізі : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля,  2007. – 432 с .
Стівен Кінґ давно відмовився від техніки моментального шокування ефектними стартами. Зі своєю цілком заслуженою славою великого магістра жахів він може дозволити собі поступово і підступно втягувати читача у неозоре болото авторських фантазій. Що й робить в «Історії Лізі».
По суті Стівен Кінґ написав найбільш автобіографічну зі своїх книжок. Ця сімейна історія заводить читача в такі глибини психології творчості, що викараскатися звідти не вдається ще довго після прочитання роману. Це – приманка для тих, хто цінує стилістику словесного плетива. Та автор не був би Кінґом, аби не вмів принадити несподіваними поворотами сюжету шукачів отих раптових емоційних шоків, що про них йшлося на початку. В історію «Історію Лізі» занурюєшся повільно, а далі – лише встигай вигрібати... Варто відзначити роботу українського перекладача. Віктор Шовкун добре попрацював з дуже складним лексиконом Стівена Кінґа, пересипаним американським дитячим сленгом, маловідомими синонімами й рідкісними словосполученнями.

Кінг С.  Коли впаде темрява : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля,  2009. – 432 с .
Коли впаде темрява (англ. Just After Sunset) — збірка оповідань американського письменника, майстра жахів Стівена Кінга. Опублікована автором в 2008 році. Українською видана книжковим клубом "Клуб сімейного дозвілля" в 2009 році.






 Кінг С.  Острів і дума : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля,  2010. – 688 с .
Едгар потрапляє в аварію. Він залишається живим, але з роздробленою ногою і без руки. Після аварії у нього починаються психічні розлади: неконтрольовані приступи дипресії, неможливість згадати правильне слово. Дружина вирішує розлучитися і він погоджується. При цьому віддає дружині з доньками три-четвертих власного статку. Психотерапевт радить змінити обстановку і він вирушає на здавалося б мирний острів Дума, де винаймає будинок. Там же він і починає малювати, що схвалює його лікар. І виявляється, що, наче компенсуючи всі нещастя, доля наділяє його незвичайним талантом до живопису. Його картини можуть змінювати життя людей, які на них зображені. Едгар повертає зір своєму новому другу, Ваєрману, доводить до загибелі вбивцю маленької дівчинки. Але з кожним днем сила картин зростає, і Едгар вже не може її стримати. Дар виривається з-під контролю, це вже не дарунок долі – це страшна сила, яка здатна вбити найдорожче...

Кінг С.  Повна темрява без зірок : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля,  2011. – 480 с .
Фермер, підмовивши сина, вбиває свою дружину... Авторка детективів відчайдушно хоче помститися за зґвалтування... Незнайомець пропонує смертельно хворому чоловіку 15 років життя...
Ці оповіді лякають і заворожують!






Кінг С.  Під куполом : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля,  2011. – 1024 с .
Напередодні Гелловіна місто Честер Мілл у штаті Мейн невідома сила накриває прозорим Куполом. Навіть літаки розбиваються об цю енергетичну оболонку. Опинившись у замкненому просторі, хтось виявляє здатність до огидних злочинів, а хтось на протидію цим покидькам, — до подвигів. Одному політикові навіть припала до душі ізольованість населення, яким тепер легко керувати. Тільки-от недовго триватиме ера його правління, адже сам Купол вороже налаштований щодо своїх заручників.
Тож їхній час не просто обмежено. Він швидко спливає…
Кінг С.   Зона покриття : роман / Стівен Кінг. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля,  2011. – 432 с .
            Якщо хтось і здатний написати Великий Містичний Роман-Катастрофу, то це — Стівен Кінг, найуспішніший автор бестселерів. За його творами було знято декілька фільмів, у тому числі й «Людина, що біжить» з Арнольдом Шварценеґером у головній ролі. Твори Стівена Кінга неодноразово здобували літературні премії: Bram Stoker Awards, Horror Guild, Horror Writers Association, Hugo Awards, Locus Awards, National Book Foundation, Nebula, O. Henry Award, World Fantasy Awards.
Оригінальна передмова від Любка Дереша! Почавши читати «Зону покриття», ви вже будете неспроможні від неї відірватися. Роману не бракує жахливих сцен. 1 жовтня — ранок був звичайним і не обіцяв нічого поганого.15:03 — усе змінилося. У черзі за морозивом Клай став свідком страшних подій. Зателефонувавши по мобільному, жінка накинулася на продавця й намагалася перегризти йому горло.15:08 — миловидна білявка після бесіди з подругою по телефону накинулася на цю жінку й перегризла їй горло.15:15 — чоловік у діловому костюмі посеред вулиці відгриз вухо псу, що пробігав повз нього. Навкруги почався хаос — вибухи, постріли, аварії. Уражені «імпульсом» люди збираються в зграї та йдуть у напрямку центру міста.Клай і ще двоє, що не мали при собі мобільників, роблять страшне відкриття: мозок людей, які дзвонили або відповідали на дзвінок, був стертий за допомогою якогось Імпульсу. Вся агресія і бажання вбивати, котрі раніше сублімувалися, вирвалися назовні... А коли божевілля поширюється, то що може бути більш природним для тих, хто вижив, ніж набрати 911 з... мобільного...

Кінг С. 11 / 22 / 63 : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2012. – 896 с .
22 листопада 1963 року — дата вбивства Джона Кеннеді. Пролунали три постріли — і світ змінився назавжди. Сьогодення. Дізнавшись, що в барі його приятеля розташований портал до 1958 року, звичайний вчитель Джейк Еппінг не може опиратися спокусі почати нове життя у рок-н-рольні часи Елвіса Пресді. Хіба гостю з майбутнього важко познайомитись із відлюдником Лі Гарві Освальдом і завадити йому вбити президента? Та чи варто гратися з минулим? Яким буде світ, де Кеннеді виживе?

Кінг С. Сяйво : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. – 640 с .
Це роман, від якого по спині бігають мурашки, переслідуватиме вас... Від нього холоне кров у жилах, а серце шалено калатає від страху...
            У цього шикарного готелю в горах — лиха слава. Колись там сталася страшна трагедія. Тому взимку в його стінах лишаються тільки привиди... Але цього разу опинитися тут не пощастило одній звичайній родині — батько Денні найнявся доглядачем пансіонату. Саме в готелі п`ятирічний Денні дізнався, що він «сяє»: хлопчик може бачити справжніх його мешканців і знає, що ховається за дверима кожного із сотні порожніх номерів... Але йому відкриваються не тільки жахливі події, які сталися тут у минулому. Він може передбачити, яка страшна небезпека чекає на його близьких...
         Ця книжка залякає вас до смерті... Її кінцівка — справжній вибух! У всіх сенсах цього слова.

Кінг С. Сон : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. – 640 с .
За словами самого Кінга, «Доктор Сон» — це «повернення невимовного жаху, після якого ви ще не скоро зважитеся вимкнути світло».
Найочікуваніше продовження найстрашнішого бестселера Стівена Кінга «Сяйво»! Минуло багато років після жахливих подій, які відбулися у зловісному готелі в горах... Денні вже дорослий, але привиди й досі не дають йому спокою. Доля зводить його з дівчинкою Аброю, яка має надзвичайні здібності — її «сяйво» сильніше за всіх. Але на неї полюють чудовиська в людській подобі, яким потрібні життя та дар дитини. І тільки Ден здатний захистити її від потвор, якщо переможе власних демонів.

Кінг С.  Шукач. Темна Вежа І : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного  Дозвілля,  2007. – 784 с .
Класика жанру від Стівена Кінга українською! Роланд був лицарем-стрільцем у рідній країні. Зрада змусила його вирушити в мандри, метою яких став пошук Темної вежі, де зберігаються відповіді на всі питання. Щоб відшукати потаємний шлях, він має йти слідами загадкового та небезпечного чоловіка в чорному, який сіє смерть та нещастя, воскрешає негідників... Чи знайде Роланд заповітну Вежу, чи здолає монстрів, які заступатимуть йому шлях, чи подолає чоловіка в чорному.


Кінг С.   Крізь час. Темна Вежа II : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля,  2008. – 464 с .
У книжці «Крізь час. Темна Вежа II» триває нелегкий, сповнений дивовижних пригод і смертельних небезпек шлях стрільця Роланда до Вежі. На цьому шляху він зустрічає трьох персонажів (це наркоман Едді, який намагається врятуватися від мафії, Детта-Одетта, що стає жертвою «нещасливого випадку», влаштованого третім із них — Джеком Мортом), у свідомість яких час од часу стрілець здатен проникати, змушуючи коритись своїй волі...


Кінг С.   Загублена земля . Темна Вежа ІІI : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля,  2013. – 576 с .
Темна Вежа, знадлива й недосяжна, — мета, до якої вперто прямує з друзями надзвичайно сильна, мужня й винахідлива людина стрілець Роланд, їм доводиться долати, здавалося б, непереборні перешкоди, щоб своєчасно «відчинити двері» з одного світу в інший. До реальних небезпек додаються напівуявні жахливі зустрічі з тими, хто перешкоджає досягти бажаного, — усемогутніми почварами-роботами, Щ зустрічі, від яких аж мороз реально йде поза шкірою. Завдяки письменницькій майстерності, кінематографічності викладу ви втрапите у вир захопливих, фантастичних подій, будете переживати за героїв, співчувати їм та щиро бажати щасливого завершення цієї відчайдушної мандрівки світами.

Кінг С.  Чаклун та сфера. Темна Вежа ІV : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного  Дозвілля,  2009. – 784 с .
Колись Роланд дізнався, що Темна вежа почала руйнуватися, а отже світу загрожує небезпека. Через її пошуки він втратив кохану. І тепер Роланд і його друзі вже не можуть зректись свого шляху.
На них чекають нові зустрічі і небезпека, страшніша за смерть...



Кінг С.  Вовки Кальї. Темна Вежа V : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного  Дозвілля,  2010. – 720 с .
П'ята книга легендарного циклу Стівена Кінга. Роланд Дескейн прямує до Темної вежі через ліси Серединного світу на південний схід. Шлях приводить мандрівника та його друзів до містечка Калья Брин Стерджис. Але за пасторальним фермерським краєвидом панує загрозлива пітьма. Звідти приходять Вовки, які крадуть дітей, забираючи їх до Краю грому. Опиратися їм дуже ризиковано, але стрільцям не звикати до ризику...




Кінг С.   Пісня Сюзанни. Темна Вежа VI : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля,  2010. – 464 с .
У продовженні легендарного циклу Роланд Дескейн та його ка-тет продовжують пошуки Темної вежі, але цього разу ще й Сюзанни — чорношкірої учасниці ка-тету з білими ногами — та її маляти. Потрапляючи у різні світи та часи, вони намагаються з'ясувати, який же з них є справжнім і хто ховається під титулом Багряний Король. Та сюжет виходить за рамки самої книги — герої починають шукати свого бога, який створив їх, — автора Стівена Короля-Кінга. Що буде, коли вони його знайдуть?..

Кінг С.   Темна Вежа . Темна Вежа VІI : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля,  2011. – 880 с .
Остання книга легендарного циклу Стівена Кінга! Тривалі мандри стрільця Роланда добігають кінця. Проте реальний світ і художній настільки переплітаються, що вже самому Кінгу загрожує смертельна небезпека. Ціною надзвичайних зусиль герої рятують життя письменникові, а він — їм. І нарешті омріяна мета — Багряного Короля переможено, нога стрільця ступає на сходи Темної вежі, він піднімається дедалі вище й вище. Верхівка Вежі — фінал історії, геть не очікуваний, не той, якого прагне читач і... навіть сам письменник, а той, що його вимагає надісторія.

Кінг С.  Вітер у замкову шпарину. Темна Вежа VІIІ : роман / Стівен Кінг. -  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля,  2013. – 348 с .
Ця книга продовжує роман «Чаклун та сфера. Темна вежа IV».
Страшна буря, болото, повне жахів, стовп, увінчаний головою, — все це побачив Кінг і зрозумів, що хоче побачити й інше. Так з`явилася ця книга про пригоди відважного стрільця та його друзів після того, як вони покинули Смарагдове місто.



Кінг С. Країна розваг : роман / Стівен Кінг. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2014. -  320 c.
За емоціями роман «Країна розваг» не поступається «Зеленій милі» та «Втечі з Шоушенка». Студент Девін влаштовується на літню роботу в парк атракціонів, сподіваючись забути дівчину, яка розбила йому серце. Але тут відбувається щось моторошне. Кажуть, що в парку бачать примару дівчини, вбитої у «Домі жахів». Безжальний маніяк уже забрав життя дівчат, а його так і не знайшли. Ворожка з парку розваг пророкує, що на Девіна чекають дивовижні зустрічі. З чим ще він стикнеться у країні розваг? Темне одкровення навіки змінить його життя!