четвер, 11 вересня 2014 р.

Я НАРОДИВСЯ І ЖИВ ДЛЯ ДОБРА І ЛЮБОВІ

10 вересня 2014 року минає 120 років від дня народження Олександра Петровича Довженка - всесвітньо відомої людини. Він - режисер-новатор який відкрив нові шляхи в світовому кіномистецтві. Він сценарист, який створив новий літературний жанр - кіноповість. Він - письменник, оригінальний, самобутній майстер слова. А ще художник,  державний та громадський діяч і великий патріот своєї землі, який не мислив себе без людей, своєї діяльності на благо народу без органічного свого єднання з ними.
 З цієї нагоди у бібліотеці був проведений літературно-мистецький вечір «Краса та велич Олександра Довженка». Активну участь у заході взяли учні 11 класу гімназії (класний керівник Уманець Є.А.)
               Вечір був доповнений переглядом буктрейлера на книгу «Україна в огні», за яку Сталін довго ламав хребта непокірному митцеві, бо угледів забагато України у геніальній кіноповісті.
Україною пронизані всі твори Довженка, який жив і творив у часи жорсткої русифікації українського суспільства. Тому вони актуальні і  тепер, коли наша Україна знову в огні.