середу, 1 квітня 2015 р.

ПІСНЯР ВІД БОГА


1 квітня виповнюється 80 років від дня народження Вадима Дмитровича Крищенка – українського поета-пісняра.  Писати вірші почав ще в школі. Великий вплив на його становлення як поета-пісняра справив Андрій Малишко. Вчився на факультеті журналістики Київського університету, відвідував літературну студію, якою керував Юрій Мушкетик, а старостою був Василь Симоненко.
Авторів, чиї вірші легко лягають на музику і потім стають хітами, не так багато. Важко назвати українського виконавця, який би не мав у своєму репертуарі пісні на текст Крищенка. 
      Працював у співавторстві з такими відомими композиторами, як Геннадій Татарченко, Олександр Злотник, Ігор Поклад, Олександр Морозов, Павло Дворський і багато інших. "Хай щастить вам, добрі люди", "Родина", "Молитва", "Білі нарциси", "Берег любові", "Отчий край", "Осінні яблука" — ці та багато інших пісень широковідомі. Майстерність його пісенного слова випробувана часом і зігріта любов'ю багатьох людей.
 Вадим Крищенко – кавалер багатьох державних нагород, церковних орденів, багатьох відзнак громадських організацій. Йому неодноразово присуджувалося звання «Кращий поет-пісняр України».