вівторок, 31 березня 2015 р.

ВІД РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ ДО ГІДНОЇ КРАЇНИ


Нині, у надскладний для нашої молодої держави період, надзвичайно важливим є єднання українського народу навколо спільної мети: соборності, незалежності і процвітання країни, в якій прагнемо жити. Таке єднання українці продемонстрували під час Майдану, коли консолідувалися, щоб вигнати внутрішнього ворога, таке ж демонструють тепер, коли треба протистояти зовнішньому супротивнику. Сучасне становище України не може залишити байдужим нікого.  
Саме у зв’язку із цими подіями  бібліотекарі бібліотеки-філії №2 спільно з гімназією підготували і провели   годину реквієм  «А сотню вже зустріли небеса…».
 Під звуки старої лемківської пісні «Гей, пливе кача...» у виконанні «Піккардійської терції» присутні пригадали всіх Героїв Небесної Сотні поіменно. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих на Майдані та в зоні проведення АТО.

  Під час заходу учні  9-х, 10-х та 11-х класів гімназії  мали змогу пригадати хронологію «Листопадового зриву»-2013, спостерігаючи за кадрами документального фільму «Революція гідності»,  коли об’єднані поривом духа, люди встали за свободу та прагнення жити у незалежній країні.
Кульмінацією години-реквієму став спогад про найтрагічніший етап революції – події на Інститутській 18-20 лютого, в ході яких загинуло близько сотні протестувальників і кілька сотень було травмовано.
         Спогадами про події на Євромайдані ділився учасник Майдану Величко Анатолій Миколайович.  А представниця волонтерського центру допомоги військовослужбовцям Оболєнцева Кароліна розповіла, який вагомий вклад у боротьбу проти ворога - агресора вносить  волонтерський рух. 
Ведучі у слайдах, віршах та  відео відтворили події, де у кривавих боях народжуються нові герої, люди, які сьогодні творять історію своїми вчинками, віддаючи своє життя за вільну, єдину, незалежну Україну.
        Захід ще раз довів, що українці – безстрашний народ, багатий на справжніх героїв, от тільки хочеться, щоб вони залишались живими...