четвер, 25 червня 2015 р.

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ – ОБЕРІГ НАШОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

        28 червня в Україні відзначається державне свято - День Конституції України.   Конституція України  увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України. Для кожного свідомого громадянина  — це більше ніж просто червоний день календаря, це подія, з якої, власне, починається існування держави, як такої.
Постійні зміни у сучасному світі та державний курс на модернізацію нашої держави обумовлюють подальше удосконалення Конституції України. Проведення конституційної реформи визначено державою пріоритетним завданням внутрішньополітичного розвитку України.
         Напередодні відзначення Дня Конституції у бібліотеці – філії №2  була проведена правова бесіда « До Конституції з повагою, до влади з надією». Запрошена на захід юрисконсульт Яценко Наталія Василівна розповіла присутнім про основні положення Конституції України, а саме, про права, свободи та обов'язки громадянина, про зміни до Основного Закону.
     Також присутні  мали можливість отримати відповіді  на питання, які їх цікавили. Бібліотекар Смарш Тетяна ознайомила  користувачів з літературою, яка представлена на тематичній полиці « Конституція України – основа державно-правового будівництва».

Сьогодні Україна переживає  нелегкі часи свого становлення і в цей день  хочеться побажати нашій Вітчизні і всім нам щасливого та спокійного майбутнього!