неділю, 9 серпня 2015 р.

ТРИ УКРАЇНСЬКІ КНИГИ ПРЕТЕНДУЮТЬ НА ПРЕСТИЖНУ ЛІТЕРАТУРНУ ПРЕМІЮ


Відразу три книжки українських авторів потрапили до півфіналу польської престижної літературної премії "Angelus", що вручається письменникам з Центральної та Східної Європи.  У списку опинилися «Комашина тарзанка» львів'янки Наталки Сняданко, «Книга забуття» Василя Слапчука та «Месопотамія» Сергія Жадана. Про це повідомляється на офіційному сайті премії.
Організатором та засновником Центрально-Європейської літературної премії "Angelus", яка вручається з 2006 року, є місто Вроцлав. Щорічно переможців конкурсу нагороджують за кращу книгу прози, опубліковану польською мовою. Лауреатом може стати письменник з 21 країни Центральної Європи.
 Переможець премії  буде оголошений на урочистій церемонії 17 жовтня. Письменник отримає чек на 150 тис. злотих та статуетку авторства вроцлавської скульпторки Єви Россано.
Українські письменники отримували премію "Angelus" в 2006 та 2013 роках. У 2013 році польську премію  отримала Оксана Забужко за твір «Музей покинутих секретів».  Першим лауреатом премії у 2006 році став Юрій Андрухович з романом «12 обручів». 
   Ознайомитись з творами лауреатів та номінантів цієї премії запрошуємо до нашої книгозбірні.