середу, 30 вересня 2015 р.

ЗНАЙОМТЕСЬ - НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

                                                        Шановні читачі!

            Пропонуємо вашій увазі книги сучасних українських авторів, що надійшли до фонду нашої бібліотеки і які не залишать вас байдужими.
      Тож долучайтеся до читання, щоб мати можливість першими смакувати найгарячіші страви сучасної української літератури.
Гуменюк Н. Вересові меди  : роман / Н. Гуменюк. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. – 320 с .
Україна. Перша світова. Посеред дороги, що веде від волинського села до лісу, подружжя знаходить немовля...
Минули роки. Сільська красуня Богдана Ясницька мріє про театральну сцену. Кинувши все, утікши навіть із власного весілля, талановита дівчина вирушає до першого українського театру на Волині — та назустріч своїй долі...
Попереду — довге й бурхливе ХХ століття, сповнене карколомних подій та історичних зламів. І складне, напружене й яскраве життя сміливої і пристрасної жінки, у якому будуть справжня дружба й людська заздрість, болісні втрати та дивовижні знайдення, перемоги, поразки, таємниці, кохання... І медовий смак щастя.

Денисенко Лариса  Нова стара баба : роман / Лариса Денисенко. – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. – 272 с .
           Нова стара баба» – це захоплива повість про життя доброї, душевної жінки Варвари та її вірної подруги, «шебутної» Зойки. Читача потішить читання цього чудового твору, просякнутого не лише гумором та легкою іронією, а й життєвою мудрістю, ненав’язливими, нестандартними філософськими роздумами й висновками, колоритною, часто-густо «хуліганською» мовою персонажів.


Куява Жанна Гордієві жінки. Три шляхи до щастя : роман / Жанна Куява. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. – 288 с .
Три сестри, Софія, Лія і Мія, багато років живуть на віддаленому хуторі. Їхнє життя натуго зав’язане у вузол нерішучості та боязні, заборон та упереджень, стереотипів і комплексів, привитих «правильними» предками совєтського зразка. Та настає день, коли священна для них кімната матері відкриває неймовірні родинні таємниці. І Гордієві жінки нарешті наважуються круто змінити своє життя…
Це історія про пам’ять і правду. Про незнання правди, і які це має наслідки… Історія про те, як недоля одного впливає на долі багатьох.


Лис В. Країна гіркої ніжності : роман / В. Лис. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. – 368 с .
Три жінки, три нелегкі долі, три шляхи до кохання...
У неї було дивне ім`я і дивовижна доля. Даза, дочка радянського чиновника, у 30-х роках пройде пекло дитбудинку, а після війни опиниться у вирі повстанської боротьби. Її донька Віталія, витончена естетка, покохає кримінального авторитета. Онуці Олесі в наш буремний час теж доведеться боротися за кохання...




Мастєрова Валентина Суча Дочка : роман / Валентина Мастєрова. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. – 240 с .
Який сором для дівчини - повернутись додому з байстрям! Але якщо...дитина не твоя? Селянки олена та Люба вирушили до міста в пошуках кращої долі. та якби Олена знала, що їй доведеться понести не свій хрест! Коли Люба народила хлопчика, та злякавшись осуду та труднощів, кинула його напризволяще, Олена не вагалася. Вона не може вчинити так, як його мати. Вона не залишить немоля. навіть якщо це потрібно буде сплатити страшну ціну... "Суча дочка" - це історія про те, якою цнотливо-чистою може бути жіноча душа.

Диба Юрій Батьківщина Святого Володимира : Волинська земля у подіях Х століття / Юрій Диба. Львів: Видавництво Колір ПРО, 2014. - 484 с.
        Книжка розв’язує важливу історичну проблему – локалізацію справжнього, в Україні, а не в Росії, як стверджувалося досі – місця народження хрестителя України-Русі – рівноапостольного князя Володимира Великого.
         Видання неспростовно доводить, що низка фактів ранньої києво-руської історії Х ст., які безпідставно притягували до Псковської та Новгородської землі відбувалися на Волині, а дії київських володарів цього періоду лежать в площині державних та торгово-економічних інтересів, сконцентрованих на той час у Побужжі, де на той час перетиналися важливі торговельні шляхи. З цим українським регіоном пов’язано ряд ключових подій, які висвітлено у діях та вчинках княгині Ольги, її сина Святослава та хрестителя Русі – Володимира Святославовича.